Äventyrsaktiviteter i Sydafrika

I Sydafrika finns fantastiskt mycket att hitta på, även om bara att vara här är ett äventyr i sig. Är du en person som är ute efter den där extra kicken kommer du inte bli besviken. Här är några förslag på adrelinförhöjare som du kan göra på din resa:

OBS! Ett inlägg om ÄVENTYRSAKTIVITETER PÅ HAVET kommer inom kort.

Skydiving (Hoppa fallskärm)

För många är detta något man aldrig skulle utsätta sig för, medan andra gärna kastar sig ut utan tvekan. Om du tillhör den sistnämnda så är detta din stora chans! Efter en kort biltur från Kapstaden, hoppar du på en 20 minuters flygtur för en fantastiskt utsikt över Kapstaden, Robben Island och Taffelberget. Sen, frittfall!

Du och din instruktör tandemhoppar ut i luften från 3000 meters höjd, med en hastighet på 200km/tim och faller fritt under 25-30 sekunder innan din fallskärm fälls ut och du får en behaglig och vacker färd ner tillbaks till marken. Magiskt och beroendeframkallande! Se aktivitet


Bungy Jump

Med hela 216 meters höjd är detta hopp från Bloukransbron världens högsta  bungy jump från en bro. För den som vågar garanterar detta en obeskrivlig upplevelse med svindlande vyer.

 


Paragliding (Skärmflygning)

Detta är en riktig “mys-kick” fylld med ögongodis. Om du är okej med höjder är detta ett underbart sätt att se Kapstaden och omgivningen från en annan vinkel i en lugn och skön takt tillsammans med instruktören. Andas in luften och njut av friheten då detta kan vara det närmaste livet som fågel du kan komma! Se aktivitet


Abseiling (Repellering)

Du befinner dig 1000 meter över havet, på kanten av Taffelberget med 90 graders lutning och ska hissa dig själv ner med rep och sele. Kolla inte ner! En 45 minuters, pulshöjande upplevelse med fantastiska utsikter av bergen runtomkring.


Helikoptertur

Fantastisk utsikt under en helikoptertur

Man kan inte undgå att förundras när man plötsligt helt utan ansträngning, snabbt lyfter från marken och ser stan bli mindre och mindre. Med så mycket skönhet och dramatiska landskap är en helikoptertur helt perfekt för att ta in den vackra omgivningen.

Zipline

Flyg genom luften på hög höjd från en trädtopp till en annan! Både utanför Kapstaden och på Garden Route har ni möjlighet att prova på Zipline vilket är en pulshöjande aktivitet samtidigt som ni kommer riktigt nära den omgivande naturen. Se aktivitet

 

Vandring

Är vandring mer din grej? Som tur är behöver du inte åka långt för riktigt grymma vandringsupplevelser i Sydafrika. Taffelberget, Devils Peak och Lions head ligger mitt i Kapstaden och levererar bra leder som är lagom långa. Åker du en bit utanför stan hittar du leder som sträcker sig flera mil i alla möjliga miljöer. I Sydafrika är det särskilt populärt att ta dagsvandringar till gömda vattenfall där man kan bada. Detta måste dock bokas i förväg och kan säljas slut snabbt, så kolla med oss så hjälper vi dig hitta rätt!

 

Fråga oss, vi bor här.

Vill du addera mer äventyr till din resa? Kolla med oss. Med Sydafrika som vårt hem i över 15 år har vi alltid koll för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Boka boende med oss så hjälper vi dig med all reseplanering och restips, utan extra kostnad.

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR